Oda gaat naar Odapark

‘Lees en kleurboek voor de jeugd’

‘Oda gaat naar Odapark is een lees- en kleurboek voor kinderen die het Beeldenbos van Odapark bezoeken. Het is te koop in Odapark voor … euro en wordt geleverd met kleurpotloden zodat kinderen er gelijk mee aan de slag kunnen. Voor de leeftijd van 4-7 jaar is het als voorleesboek te gebruiken, voor kinderen van 7-9 is het geschikt om zelf te lezen.

Oda is bijna jarig. Dan wordt ze 6 jaar. Voor haar verjaardag heeft ze potloden en verf gevraagd, want het liefst tekent en schildert ze de hele dag. Om haar broertje Beer uit te kunnen leggen wat kunst is neemt ze hem mee naar Odapark.

Oda gaat naar Odapark is een verhaal van Pascalle Mansvelders, kunsthistorica en beeldend kunstenaar. In Odapark, waar beelden van haar te zien zijn in het Beeldenbos, werkt ze als curator en hoofd educatie. De illustraties die in te kleuren zijn in het boek, maakte ze samen met haar zoon Storm, ze zijn getekend naar voorbeeld van beelden in het Beeldenbos en kunnen door kinderen ingekleurd worden. De laatste pagina is leeg gelaten zodat elke lezer er zijn of haar eigen wereld vanuit Odapark kan vastleggen’.

uitgave: Odapark center for contemporary art, afdeling educatie, mei 2011

tekst: Pascalle Mansvelders

illustraties: Storm Thielen en Pascalle Mansvelders

vormgeving: Tymen Cieraad en Andreia Costa

ISBN: 978-90-807344-2-5

te bestellen via info@odapark.nl / aantal pagina’s: 17 / 2011

Geef een reactie